Wednesday 7 November 2012

Internetes fizetés, még egyszerűbben

Novembertől már Magyarországon, Csehországban. Észtországban, Szlovákiában, valamint Szlovéniában sincs szükség dombornyomású plasztikkártyára ahhoz, hogy az interneten tudjunk fizetni, valamint eladni.


Paypal, az internetes fizetés aduásza

A Paypal.com egy 1998-ban alapított weboldal, melynek célja az internetes fizetés megkönnyítése különböző aukciós oldalakon, valamint az internetes webshopokban. A szolgáltatáson keresztül könnyedén küldhetünk vagy kaphatunk pénzt a világ bármely tájáról, ami elérhető mind magánembereknek, mind hivatalos, nagyobb szabású cégeknek, természetesen különböző fokú szolgáltatásokkal. Az eBay internetes aukciós bolt megjelenése óta virágzott fel a Paypal, ahol elengedhetetlen eme fizetési mód használata, hiszen tengerentúlra igen körülményes és költséges átutalni, vagy csekket használni.


Biztonságos ez?

Sokan kételkednek a Paypal biztonságában, viszont erre nincs ok, hiszen az oldal üzemeltetői igen komolyan veszik a védelmet, és habár párszor sikerült a hackereknek az oldalt feltörni (nemrég pl az Anonymus szervezetnek), mindent megtesznek annak érdekében, hogy pénzünk ne vesszen el az internet rengetegjében. Jelszóemlékeztetőhöz is személyi, vagy jogosítványszámokat kell megadnunk, ezzel biztosítva, hogy nem illetéktelen személy próbál hozzáférni a számlánkhoz.


Egyszerűbb, mint valaha!

Október 31-én bevezették az új, ún. Top-up funkciót, ami még az eddiginél is kényelmesebbé, és egyszerűbbé teszi az internetes fizetést. Ezzel ugyanis nincs szükségünk már a dombornyomásos plasztikkártyára a Paypal fiókunkhoz, hanem egyenesen a bankszámláról és bankszámára tudunk utalni a Paypal egyenlegünkről, némi díj fejében. A szolgáltatás már most nagy népszerűségnek örvend nálunk is, hiszen az egyszerűsége mellett, a paypal-topup.hu oldalon magyar nyelven elérhető a szolgáltatás.


Forrás: IT café

No comments:

Post a Comment